Tampereen kuorot juhlivat 100-vuotiasta

Monet Tampereen kuorot juhlivat Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Tarjolla on monipuolinen kattaus suomalaista musiikkia kansanlauluista kantaesitysten kautta luontokuviin ja isänmaallisuuteen.

Kevään kuorokonsertteja

Tampereen Kansallisten Senioreiden mieskuoro Kelot heläyttää satavuotiaan Suomen kunniaksi 8.4.2017 Tyllin salissa.

Kanerva-kuoron Suomi 100 -konsertissa Yhyresolon ylistys esitetään suomalaista kuoromusiikkia. Kuorolla on solisteinaan legendaarinen basso Jaakko Ryhänen, sopraano Linda Urbanski sekä pianisti Juhana Mattila. Konsertissa kuullaan myös kotimainen kantaesitys. Konsertti on Tampereen yliopiston juhlasalissa 7.5.2017 klo 14. Lisätietoa Kanerva-kuoron nettisivulta.

Kanerva-kuoro konsertoi Suomi 100 -hengessä
Kanerva-kuoro. Kuva: Johanna Vehkanen

Tampereen yliopiston laulajien keväinen juhlavuoden konsertti on nimeltään Nocturne – luontokuvia suomalaisessa kuoromusiikissa. Säveltäjinä ovat muun muassa Heikki Sarmanto, Ilkka Kuusisto, Einojuhani Rautavaara ja Oskar Merikanto. Konsertti on perjantaina 12.5. klo 19 Tampereen yliopiston juhlasalissa. Lisätietoa Tampereen yliopiston laulajien Facebook-sivulta. (Yläkuva Tampereen yliopiston laulajat, kuva: Ville Kaakinen)

Kohokohta Tampereen Sävel

Tampereen kuorokevään huipentuma on Tampereen Sävel -festivaali, joka on kuorolaulun juhlaa aamusta iltaan. Festari tapahtuu 6. – 11.6.2017 ympäri Pirkanmaata, pääpaikkana Tampere-talo. Menossa mukana on kuoroja monista eri maista, yhtyelaulukilpailu, kuorokatselmus, Philomela, Rajaton ja Topi Lehtipuu.

Young People's Chorus Tampereen Sävel 2017
New Yorkin Young People’s Chorus . Kuva: Stephanie Berger

Festari ottaa varaslähdön keskiviikkona 24.5. tapahtumalla 100 kuoroa, jossa noin sata pirkanmaalaista kuoroa kokoontuu Tampereen Keskustorille laulamaan yhdessä. Sen jälkeen osa kuoroista jatkaa matkaa kuorokierrokselle esiintymään keskustan baareihin ja ravintoloihin. Lisätietoa Tampereen Sävelen nettisivulta.

Kohti itsenäisyyspäivää

Kuorojen syksystä on myös tulossa vaikuttava. Odotettavissa olevia hienoja konsertteja ovat muun muassa Mieskuoro Laulajien Isänmaallinen juhlakonsertti Tampere-talossa 5.12. sekä Piccolon Kamarikuoron perinteinen itsenäisyyspäivän konsertti 6.12.

Mieskuoro Laulajat
Mieskuoro Laulajat. Kuva: Harri Hinkka

Lisää kirjoituksia:

 • ei kategoriaa,Haasteet,Ajankohtaista,Somistus ja askartelu
  Puetaan yhdessä Tampere sinivalkoiseksi
 • Itsenäisyyspäivä 6.12.2017 Tampereella
  Tapahtumat,Ajankohtaista
  Itsenäisyyspäivän kansanjuhla 2017 – Isac Elliot ja näyttävä ilotulitus...
 • Tapahtumat,Ajankohtaista
  Tampereen kuorot juhlivat 100-vuotiasta

Järjestätkö Tampereella juhlavuoden toimintaa? Haluamme kuulla siitä.

Ilmoita ja lue lisää

Satoja tapoja ja tapahtumia juhlia ja onnitella. Tule mukaan!

Tutustu tapahtumakalenteriin
X