Uusi Tampere Chamber Music -festivaali yhdistää kamarimusiikin ja hyvinvoinnin

Tampereella käynnistyy pian aivan uudenlainen festivaali: Tampere Chamber Music – Music and Wellbeing Play Together. 19.–22.1.2017 järjestettävän festivaalin teemana on musiikin hyvinvointivaikutukset.
Tampere Chamber Musicin taustalla on ajatus ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja musiikin monipuolisista vaikutuksista. Festivaalin ohjelma yhdistää innovatiivisesti monia eri aloja hyvinvointiteeman alle pureutuen mm. muusikkojen psyykkiseen ja fyysiseen kuormitukseen ja musiikin yhteiskunnalliseen merkitykseen hyvinvoinnin kannalta.

Tampere Chamber Music

Huippuesiintyjiä konserteissa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa maailmantason konsertteja, hyvinvointiluentoja, mestarikursseja musiikinopiskelijoille ja klinikka-workshopeja.

Festivaalin taiteellinen johtaja, pianotaiteilija Heini Kärkkäinen on kutsunut tapahtumaan vaikuttavan esiintyjäjoukon, jossa on sekä kansainvälisiä että kotimaisia huippuja. Festivaalilla esiintyvät mm. sellotaiteilija Robert Cohen, viulistit Priya MitchellReka Szilvay ja Yuval Gotlibovich sekä pianisti Roope Gröndahl, ja saksofonisti Jukka Perko. Tapahtumassa on kuusi yleisölle avointa konserttia, joiden teemoina ja otsikkoina ovat Liike, Voima, Sointi, Yhdessä, Lämpö ja Rauha.  Mukana on teoksia Jean Sibeliukselta ja Jouni Kaipaiselta, ja myös mm. ranskalaista musiikkia, kuten Maurice Ravelia ja Claude Debussytä.

Musiikkia ja liikettä hyvinvointiluennoilla

Hyvinvointiluennoilla kuullaan mm. lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkosta, jonka aiheena on Musiikin ulkoa muistaminen – esiintymisjännitys – ego-kulttuuri. Luennolla aiheesta kertomassa myös sellotaiteilija Robert Cohen.  Tanssija-koreografi Minna Tervamäen Minnan metodit -workshopissa käsitellään kokonaisvaltaisesti kehon- ja mielenterveyttä ja tehdään joogaa, pilatesta ja venyttelyä yhdistäviä harjoituksia.

Tutustu festivaalin ohjelmaan festivaalin sivustolla: www.tamperechambermusic.com.

Katso tanssija-koreografi Minna Tervamäen videotervehdys

Lisää kirjoituksia:

 • ei kategoriaa,Haasteet,Ajankohtaista,Somistus ja askartelu
  Puetaan yhdessä Tampere sinivalkoiseksi
 • Itsenäisyyspäivä 6.12.2017 Tampereella
  Tapahtumat,Ajankohtaista
  Itsenäisyyspäivän kansanjuhla 2017 – Isac Elliot ja näyttävä ilotulitus...
 • Tapahtumat,Ajankohtaista
  Tampereen kuorot juhlivat 100-vuotiasta

Järjestätkö Tampereella juhlavuoden toimintaa? Haluamme kuulla siitä.

Ilmoita ja lue lisää

Satoja tapoja ja tapahtumia juhlia ja onnitella. Tule mukaan!

Tutustu tapahtumakalenteriin
X