Mustamakkara nousi voittoon Pirkanmaan suosikkiruokakisassa

Pirkanmaan suosikkiruoka -äänestyksen lopputulos ei ollut superyllätys. Ei ainakaan kenellekään tamperelaiselle. Mustamakkara, jos mikä mielletään vahvasti tamperelaiseksi ruoaksi.

Ja viehän tuo perinteikäs, paikallisissa makkaratehtaissa vuosikymmeniä valmistettu herkku kielen mennessään. Tamperelaiset kasvavat mustanmakkaran nautiskelijaksi jo pienestä pitäen. Muualta muuttaneiden keskuudessa se voi vaatia useampia maistelukertoja, jotta voi ymmärtää herkun hienouden.

Perunalaatikko ja saunapalvikinkku taistelivat hopeasta

Mustamakkara johti äänestystä alusta alkaen keräten lopulta yli kolmanneksen kaikista äänistä. Kilpailu toisesta sijasta sen sijaan oli tiukka. Imelletty perunalaatikko onnistui kuitenkin saamaan himpun verran enemmän ääniä kuin kolmannelle sijalle jäänyt saunapalvikinkku. Rievä ja kanansiivet ylsivät nekin yli 10 % ääniosuuteen sahdin jäädessä äänestyksen viimeiselle sijalle. Suosikkiruoka -kisaan saatiin kaikkiaan yli 800 ääntä.

Arvomme Pirkanmaa suosikkiruoka -äänestyksessä yhteystietonsa jättäneiden kesken kolme (3) kappaletta Otavan uutuuskirjaa ´Satokauden ruokaa´. Arvonta suoritetaan tuota pikaa, ja kaikille voittajille ilmoitetaan sähköpostitse.

Lopulliset äänestystulokset voit katsoa kuvasta!

Pirkanmaan suosikkiruoka

Lisää kirjoituksia:

 • ei kategoriaa,Haasteet,Ajankohtaista,Somistus ja askartelu
  Puetaan yhdessä Tampere sinivalkoiseksi
 • Itsenäisyyspäivä 6.12.2017 Tampereella
  Tapahtumat,Ajankohtaista
  Itsenäisyyspäivän kansanjuhla 2017 – Isac Elliot ja näyttävä ilotulitus...
 • Tapahtumat,Ajankohtaista
  Tampereen kuorot juhlivat 100-vuotiasta

Järjestätkö Tampereella juhlavuoden toimintaa? Haluamme kuulla siitä.

Ilmoita ja lue lisää

Satoja tapoja ja tapahtumia juhlia ja onnitella. Tule mukaan!

Tutustu tapahtumakalenteriin
X